Wege trendy Mlecznych Braci

Nie tylko kulinarne magazyny, ale i The Ekonomist ogłosił, że rok 2019 będzie rokiem weganizmu! Polacy coraz częściej wybierają produkty roślinne i starają się urozmaicać codzienną dietę. Duży pływ mają na to kampanie prozwierzęce, pokazujące w jak okrutny sposób dokonuje się przemysłowego chowu zwierząt. Wychodząc naprzeciw wszystkim, którzy z przyczyn etycznych lub zdrowotnych nie jedzą mięsa, firma Mleczni Bracia przygotowała linie wegańskich specjałów. Wszystkie produkty stworzone są w oparciu o naturalne surowce, pozbawione konserwantów chemicznych oraz ulepszaczy smaku. I przede wszystkim, w zgodzie z prawami natury i zwierząt.

38862672_1878387228865718_6937781310270210048_o

  1. Mniam Burgery zamiast mięsa

Najważniejszym trendem 2019 roku jest alternatywa dla mięsa. Mniam Brugery Mlecznych Braci to nie tylko świetny smakołyk na grilla czy do tradycyjnej bułki. To również dodatek do sałatek, pizzy, gulaszów oraz do ziemniaków z koperkiem! Kotlety dostępne są w czterech wariantach: buraczany, jaglany, pieczarkowo-konopny i klasyczny.

  1. Runo roślinne do kawy

Mleczni Bracia słyną z produkcji niepasteryzowanych, świeżych napojów roślinnych o nazwie Runo. W tym roku triumfować będą kawy na roślinnym mleku. Do aromatycznego cappuccino lub latte art doskonale nadaje się Runo Migdałowe oraz Runo Kokosowe. Ponadto produkowane jest też Runo Słonecznikowe, Runo Konopne oraz uwielbiane przez dzieci Runo Słonecznikowe z kakao.

  1. Zielony Start – Wegańskie obiadki dla dzieci

Dieta roślinna dla dzieci też jest możliwa, ale tylko pod okiem ekspertów z dziedziny odżywiania. Proponowane są gotowe obiadki skomponowane przez dietetyków z WEGECNTRUM dla dzieci powyżej 7 miesiąca życia w postaci:  spaghetti ze świeżych pomidorów, zupki z zielonego groszku oraz kremu z batatów i brokułów. Wszystkie posiłki są odpowiednio zbilansowane, pozbawione glutenu i konserwantów.

  1. Roślinny nabiał

Pestki słonecznika są znane od wielu lat w polskiej gastronomii. Od roku dostępne są puszyste i delikatne pasty kanapkowe SERYO (naturalny, pomidorowy, zwędzony i z pestko). Smakują ze świeżym pieczywem oraz jako baza do sosów i zup. Alternatywą dla jogurtów i kefirów są Runa PROBIO z kulturami bakterii, które wzmacniają odporność i chronią organizm przed infekcjami.

  1. PESTKO – polski super food

Lokalne i zdrowe produkty są zawsze w modzie. Magazyn Homen’s Health, wymienił Pestko jako jeden z najzdrowszych produktów dostępnych w sklepach. Na bazie świeżej natki pietruszki oraz nasion powstało wyjątkowe połączenie, oparte na tradycji i zamiłowaniu do Polskiej kuchni. Pestko Mlecznych Braci, zawiera w sobie pestki dyni oraz pestki słonecznika. Dostępne jest w wersji klasycznej oraz pikantnej. Nadaje się na pieczywo, do makaronu, kasz oraz jaka baza do dipów i sosów.

Informacji o produktach oraz inspiracji kulinarnych warto poszukać na www.mlecznibracia.pl

Kupując pakiet Mlecznych Bracia na www.weganski.com wpieramy Schronisko dla zwierząt w Korabiewicach.

BURACZANY_2_BURGERY_MB seryo sałatkowy

 

Facebook Comments

Może Ci się również spodoba

Shares