Smakowita Primavika

Jedzenie to ważny aspekt naszego życia. Poświęcamy tej czynności sporo czasu. Najpierw zakupy, a potem gotowanie, gotowanie, gotowanie. I tak nawet kilka razy dziennie. Niezależnie od tego czy w temacie kulinarnym prezentujemy poziom mistrzowski czy zupełnie amatorski, to zawsze trafi się dzień gdy zwyczajnie nie mamy czasu, siły lub chęci by ugotować coś domowego. Możemy skusić się na coś słodkiego lub fast food na wynos, aby szybko zaspokoić głód. Możemy również wybrać gotowe, pełnowartościowe i naturalne produkty.

            Z pomocą przybywa Primavika, wieloletni partner Fundacji Viva! Primavika od lat wspiera ogólnopolski tydzień wege, wydarzenia organizowane przez nasze grupy lokalne oraz zjazdy wolontariuszy. Primavika jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych producentów wysokiej jakości żywności wege. Wybranym produktom tej marki został przyznany znak V, czyli symbol Fundacji Viva, którym oznaczane są produkty wegańskie, czyli takie, które w swoim składzie nie zawierają żadnych składników odzwierzęcych, nie użyto ich w procesie produkcyjnym, nie są testowane na zwierzętach i nie zawierają oleju palmowego. Co więcej Primavika oferuje szeroki wybór produktów bezglutenowych.

            Prezentujemy wam wypróbowane przez nas produkty i gotowanie dania, które urozmaicą wasze śniadania, mogą być gotowym lunch’em w pracy lub szybką kolacją w domu.

  • Masła orzechowe. Naturalne, z dobrym składem, bez żadnych ulepszaczy, chemii czy sztucznych aromatów. Ich skład to same orzechy i ziarna plus ewentualnie sól morska. Nam najbardziej przypadło do gustu masło z prażonych migdałów. Pasuje ono idealnie do porannego tosta czy owsianki, a w wersji fit polecamy połówki banana posmarowane tym zdrowym przysmakiem. Ponadto wybór jest ogromny: klasyczne masło orzechowe, mix z różnych rodzajów orzechów, sezamowe słodzone syropem z agawy czy z prażonych nerkowców. Wielbiciele maseł orzechowych będą wyjadać je łyżeczką ze słoika ;)pasty_2
  • Pasty i pasztety. Wybralibyście chrupiące pieczywo z pasztetem meksykańskim czy może z paprykarzem? Paprykarz występuje w wersji z ryżem, kaszą jaglaną, amarantusem, a nawet quinoą. Poza tym, wachlarz pasztetów Primavika jest naprawdę duży: klasyczny sojowy, koperkowy, z cieciorką, z pomidorami, z soczewicą i inne. Kolejną opcją są pasty słonecznikowe (klasyczna, curry, z pomidorami i bazylią, żurawiną czy pestkami dyni). Podobnie jak masła orzechowe, pasty zawierają naturalne składnik wysokiej jakości. Dobre, pełnoziarniste pieczywo z naturalną pastą warzywną będzie pożywne i zdrowe, szczególnie jeśli kanapki przyozdobimy świeżymi warzywami lub kiełkami.Pasta słonecznikowa z bazylią
  • Dania obiadowe. Zdrowy obiad w 5 minut, z firmą Primavika to jest naprawdę możliwe. Gotowe dania pasteryzowane w słoikach w nazwie mają słowo „wegetariański”, ale skład potwierdza, że są w 100% wegańskie. My uwielbiamy tradycyjne gołąbki z ryżem i pieczarkami, ale jest też opcja z kaszą jaglaną. Przygotowanie domowych gołąbków jest pracochłonne, a te wystarczy odgrzać aby mieć ciepły i wartościowy posiłek. Co więcej? Fasola, soja lub cieciorka w sosie pomidorowym. Duża porcja roślinnego białka w pysznej odsłonie. Dla osób, które lubią zamienniki mięsa Primavika przygotowała kilka opcji: bitki lub steki sojowe, strogonow oraz pulpety w sosie pomidorowym albo pieczarkowym. Wystarczy ugotować ryż lub ziemniaki, do tego surówka i tradycyjny obiad gotowy.Gołąbki wegetariańśkie z kaszą jaglaną

 Primavika prezentuje duży wachlarz gotowych produktów w przeróżnych wariantach. Warto docenić proste i naturalne składy dań, wysoką jakość składników i szklane opakowania, które nie przyczyniają się do zaśmiecania planety plastikiem. Dodatkowo Primavika aktywnie propaguje dietę roślinną, która ma ogromne znacznie dla zdrowia, zwierząt i planety. My mówimy tak daniom PRIMAVIKA, a wy oceńcie sami :)

Facebook Comments

Może Ci się również spodoba

Shares