Świąteczna uczta smaków – Vegilia

Święta to wyjątkowy czas, który spędzamy z bliskimi przy stole zastawionym przysmakami. Wspólne celebrowanie posiłków to jeden z najważniejszych elementów Świąt. Tradycyjne świąteczne menu możemy w prosty sposób zmodyfikować i zorganizować pyszną wegęucztę.

Jak co roku w grudniu nasi wolontariusze zorganizowali w całej Polsce Vegilie. To wydarzenia na których smakujemy dania kuchni roślinnej w wersji świątecznej, dzielimy się przepisami i wiedzą. Na wydarzeniach pojawiły się osoby, które zmieniły lub zmieniają swoje nawyki żywieniowe w trosce o zwierzęta, naszą planetę i własne zdrowie, a także ci, którzy po prostu chcą urozmaicić swoje świąteczne menu.

Na stołach królowały pierogi, seleryby, śledzie z boczniaków, bakłażany po kaszubsku i tofurniki.

Vegilie odbyły się w Bydgoszczy, Gdańsku, Krakowie, Łodzi, Wrocławiu i Warszawie.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

b2 b3 b4

1 2 3

_IMG5665 - Kopia _IMG5671 - Kopia _IMG5683 - Kopia

Facebook Comments

Może Ci się również spodoba

Shares